Spring naar hoofd-inhoud

Medische fout

Ook artsen maken fouten. Soms met grote gevolgen. Naar schatting van de Consumentenbond lopen jaarlijks zo'n 40.000 mensen in Nederland letselschade op als gevolg van een vermijdbare medische fout. Ongeveer 1950 mensen komen te overlijden als gevolg van een medische misser.

Wanneer is een arts aansprakelijk?

Soms is het moeilijk om vast te stellen of het gaat om een medische fout of om een complicatie. Een arts is aansprakelijk voor een verwijtbare fout, maar niet voor een complicatie die bij een medische ingreep kan voorkomen (bijvoorbeeld een bijwerking van een medicijn).


Bij schade na een medische behandeling loopt u tegen veel vragen op.  Wat is er gebeurd? Wat ging er mis? Had de schade voorkomen kunnen worden? is de arts verantwoordelijk? Wie betaalt mijn schade? Wie kan mij helpen?


Het is voor u als patiënt vaak lastig om van de dokter een eerlijk antwoord te krijgen op uw vragen, mede onder druk van de verzekeraar. Als u het gevoel heeft dat u slachtoffer bent geworden van een medische fout dan heeft u behoefte aan een ervaren belangenbehartiger.


Sabien Binkhorst LSA kent de juridische weg. Laat u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden om uw letselschade als gevolg van een medische fout te verhalen.